Klanten werven voor ZZP ondernemers

Geplaatst op 06-12-2021

Categorie: Computer en internet

Zelfstandigen zonder personeel, de ZZP-ers, zijn vaak in hun eentje verantwoordelijk voor de volledige uitvoering van alle taken in de onderneming. Van marketing, tot administratie en facturatie, omzetbelasting en btw afdracht komt naast de operationele werkzaamheden die de omzet binnen brengen. Efficiency is vaak ver te zoeken omdat het systeem in Nederland niet gericht is op het verminderen van de werkdruk van zelfstandigen. Daarom moet de ondernemer op zoek naar manieren om snel en slim te werken. Zeker wanneer het betrekking heeft op klanten werven en inkomen genereren.

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat een gezondheidscrisis de samenleving kan intregelen. Daarom kan het verstandig zijn de potentie die het internet biedt in te zetten om alternatieve inkomstenbronnen vanuit hetzelfde vakgebied op te bouwen. Een snelle en slimme start in tijden van economische voorspoed kan dan een grote voorsprong opleveren wanneer de zaken onverwachts niet gaan zoals ze moeten. Denk maar eens terug aan wat ondernemers die gedwongen thuis zaten door de Corona crisis hadden kunnen doen wanneer het fundament van hun online side business al zou staan?!

Online klanten werven, test producten verkopen, en zelfs informatie te koop aanbieden kan voor iedere ZZP-er een interessante bijverdienste em zelfs hoofd inkomen zijn. Dan is de afhankelijkheid van traditionele werkzaamheden en subsidies vanuit de overheid natuurlijk een stuk minder. Dat geeft rust en voldoening.

Wanneer de ZZP-er geen interesse heeft in een side business en gewoon zijn inkomen wil garanderen door de juiste klanten te werven, dan kan hij als vanzelfsprekend een eigen website en marketing campagne opzetten. Een online strategie kan dan een efficiente bijdrage leveren aan het werven van nieuwe klanten en het uitbouwen van het klanten bestand. Wanneer er een pause ingelast moet worden zal er dan ook meer tijd vrijgemaakt kunnen worden om deze campagnes uit te werken zodat als de economie weer aantrekt er eigenlijk maar een leverancier bestaat die de behoefte van de klant kan invullen. Ondernemers zien kansen, de huidige staat van de samenleving kan daarbij ook als kans gezien worden. Daarom is het aan te raden er je voordeel mee te doen.