Big Green Egg Accessoires

Geplaatst op 23-03-2023

Als je een trotse eigenaar bent van een Big Green Egg, dan weet je dat dit een fantastische barbecue is waar je vele uren mee door kunt brengen. Maar, welke Big Green Egg accessoires heb je nodig om het beste uit je barbecue ervaring te halen? In dit artikel bespreken we alles dat je moet weten over de verschillende Big Green Egg accessoires en hoe deze jouw barbecue-ervaring kunnen verbeteren.

  1. ConvEGGtor

De ConvEGGtor is een onmisbaar Big Green Egg accessoire om indirect te kunnen barbecueën. De ConvEGGtor is een keramische plaat die je in de Big Green Egg kunt plaatsen om indirect te kunnen barbecueën. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en kun je langzaam garen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook een heerlijk stuk vlees langzaam garen tot het botermals is.

  1. Plate Setter

De Plate Setter is hetzelfde als de ConvEGGtor. Het enige verschil is het ontwerp en het uiterlijk van het accessoire. De Plate Setter is gemaakt van vuurvaste stenen en biedt een extra laags bescherming voor de keramische basis. Deze plaat wordt gebruikt om indirect te koken of om grotere stukken vlees te kookte.

  1. Big Green Egg Dekselhaken

De Big Green Egg Dekselhaken zijn een zeer handige accessoire wanneer je met de Big Green Egg werkt. Wanneer je bijvoorbeeld het vlees aan het garen bent en de deksel van de Big Green Egg hebt afgenomen, dan kun je de deksel makkelijk aan de zijde van de BBQ-haak hangen. Dit scheelt je een hoop gedoe en maakt het werken met de Big Green Egg nog makkelijker.

  1. Roostertang

Een roostertang is een van de belangrijkste Big Green Egg accessoires. Het is belangrijk om het vlees op de juiste manier te kunnen verplaatsen tijdens het barbecueën. Met een goede roostertang kun je het vlees gemakkelijk oppakken en op een andere plek op de grill neerleggen. Hierdoor kun je het vlees op de juiste plek neerleggen en hoef je niet bang te zijn dat het blijft plakken.

  1. Pizzasteen

Een pizzasteen is een accessoire dat ervoor zorgt dat je de lekkerste pizza's kunt maken in de Big Green Egg. De pizzasteen zorgt ervoor dat de pizza gelijkmatig gaar wordt en de smaak en textuur perfect zijn. Met de pizzasteen maak jij voortaan de lekkerste pizza's tijdens jouw BBQ feestjes!

  1. Gietijzeren rooster

Het gietijzeren rooster is een accessoire dat wat zwaarder is dan het normale rooster van de Big Green Egg. Dit rooster heeft als voordeel dat je op hogere temperaturen kunt werken zonder dat het voedsel aanbrandt. Het grillpatroon dat het rooster achterlaat op je vlees is extra fraai. Met het gietijzeren rooster kun je ook steaks en biefstukken perfect bereiden.

  1. Hoes

De Big Green Egg hoes beschermt de barbecue tegen regen, wind en temperatuurveranderingen. Dit is een must-have Big Green Egg accessoire om ervoor te zorgen dat je barbecue langer meegaat en er altijd als nieuw uitziet.

  1. Asla

Een asla maakt het schoonmaken van je Big Green Egg eenvoudiger. Door de asla hoef je niet meer op zoek te gaan naar een plastic zak om de as uit de barbecue te halen. Met de asla kun je snel en eenvoudig de as uit de barbecue halen.

  1. Digitale thermometer

Een digitale thermometer is onmisbaar als je het perfecte stukje vlees wilt bereiden. Met de digitale thermometer kun je de temperatuur van het vlees nauwkeurig meten en weet je zeker dat het vlees perfect is bereid. Je weet ook hoe warm of koud het vlees is en hoe lang het nog moet garen.

  1. Bamboe snijplank

Een hoofdregel van het barbecueën is hoe zo vers mogelijk. Daarmee is een snijplank een onmisbaar item onder de Big Green Egg accessoires