Een borrelplank maken

Geplaatst op 20-09-2022

Categorie: Eten en drinken

Als je op zoek bent naar een borrelplank die zeker indruk zal maken, kijk dan niet verder dan de borrelplank. Een borrelplank is een selectie van gezouten vleeswaren, kazen, fruit en noten die kunstig op een schotel of bord zijn gerangschikt. Charcuterieplankjes zijn perfect voor entertainment, want ze kunnen worden aangepast aan elke gelegenheid, en ze kunnen van tevoren worden gemaakt, zodat je stressvrij van je feestje kunt genieten.

Hoe maak je een borrelplank?

Een vleesplank maken is een kunst, maar gelukkig kan iedereen het leren. De eerste stap is het kiezen van je vlees, kazen, fruit en noten. Kies bij de vleeswaren voor een verscheidenheid aan gezouten vlees zoals salami, prosciutto en chorizo. Kies bij de kazen voor verschillende texturen en smaken, zoals cheddar, Gruyere en Gouda. En wat fruit en noten betreft, probeer een mix van zoete en hartige dingen te kiezen, zoals druiven, appels, abrikozen, vijgen, amandelen en pistachenoten.

Als je eenmaal je ingrediënten hebt gekozen, is het tijd om je bord samen te stellen. Begin met het uitspreiden van het vlees aan de ene kant van het bord en de kazen aan de andere kant. Vul dan de lege plekken op met het fruit en de noten. Zorg ervoor dat je de kaas en het fruit in hapklare stukjes snijdt, zodat je gasten zichzelf gemakkelijk kunnen helpen. En niet te vergeten, vergeet niet wat crackers of brood aan je borrelplank toe te voegen, zodat je gasten iets te knabbelen hebben bij hun vlees en kaas!

Een borrelplank is de perfecte borrelplank omdat hij indrukwekkend en toch gemakkelijk te maken is. Dus als je de volgende keer een feestje of evenement organiseert, sla dan de in de winkel gekochte hapjes over en ga voor iets zelfgemaakt zoals een borrelplank. Je gasten zullen je dankbaar zijn!