Pecannoten: een heerlijke traktatie!

Geplaatst op 29-03-2023

Categorie: Eten en drinken

Pecannoten zijn een heerlijke nootachtige traktatie die veel mensen over de hele wereld kennen en waarderen. In deze blog gaan we dieper in op wat pecannoten zijn, hoe ze worden geoogst en waar ze vandaan komen.

Wat zijn pecannoten?

Pecannoten zijn de zaden van de pecanboom, die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Deze noten hebben een boterachtige en zoete smaak en worden vaak gebruikt in bakrecepten, salades en als snack. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan voedingsstoffen en hebben tal van gezondheidsvoordelen. Zo bevatten ze bijvoorbeeld veel vezels, eiwitten en gezonde vetten.

Hoe worden pecannoten geoogst?

Het oogsten van pecannoten is een arbeidsintensief proces dat met de hand moet worden gedaan. De noten rijpen in de herfst en vallen van de bomen naar beneden. Vervolgens worden de noten verzameld en gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de rijpe noten worden verwerkt. Na het sorteren worden de noten gedroogd en schoongemaakt om de buitenste schil en het vuil te verwijderen.

Waar komen pecannoten vandaan?

Pecannoten zijn oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, maar worden tegenwoordig ook in andere delen van de wereld verbouwd, waaronder Mexico, Australië en Brazilië. De Verenigde Staten zijn echter nog steeds de grootste producent van pecannoten ter wereld.