Alles over eikenprocessierups uitslag en bultjes

Geplaatst op 01-07-2022

Categorie: Mens en gezondheid

Eikenprocessierups uitslag en eikenprocessierups bultjes zorgen voor een onaangenaam gevoel en hevige jeuk. Maar wat is de oorzaak van eikenprocessierups uitslag en bijkomende bultjes? En wat kan je er tegen doen? Je leest er alles over in dit artikel.

Waardoor ontstaan eikenprocessierups uitslag?

De eikenprocessierups heeft zo’n 700.000 haartjes. De haren zijn een afweermechanisme voor mogelijke gevaren van de rups. De brandhaartjes van de eikenprocessierups vormen in de jonge, maar ook volwassen, levensfase last en uitslag.

Wanneer de eikenprocessierups verandert in een pop om naar de laatste levensfase als eikenprocessierups vlinder te ontpoppen, zorgen achtergebleven brandharen van lege nesten voor overlast.

De brandharen van de rupsen zorgen voor allergische reacties, waardoor er naast eikenprocessierups uitslag en jeuk ook hevige rode plekken en processierups bultjes kunnen ontstaan. De allergische reactie komt tot uiting omdat het lichaam histamine aanmaakt.

Wat kan je doen tegen eikenprocessierups bultjes en uitslag

Probeer eventuele achtergebleven brandharen te verwijderen wanneer je net hebt ontdekt dat je in aanraking bent geweest met de processierups. Je kan dit doen door een stuk plakband op de huid te plakken en er weer af te trekken. Zo blijven de haartjes aan het plakband plakken en komen ze los van de huid. Doe dit een aantal keer om het grootste aantal haartjes eraf te halen en de eikenprocessierups uitslag tegen te gaan.

Spoel vervolgens huid en ogen goed af met lauw water en was je gedragen kleding op hoge temperatuur (minimaal 60 graden) op een uitgebreid programma. Uiteraard wel rekening mee houden of je kleding tegen deze hoge temperatuur kan.

Om van de overlast van eikenprocessierups uitslag en bultjes van eikenprocessierups af te komen werkt verzachtende en verkoelende Rupsenzalf heel goed. Deze trekt snel in de huid en verkoelt het branderige gevoel snel en effectief.

Weet wat je moet doen bij eikenprocessierups uitslag!

Het allerbelangrijkste, maar meest moeilijk, bij eikenprocessierups uitslag is dat je wrijven en krabben absoluut zoveel mogelijk moet vermijden. Door het wrijven en krabben verplaats je de aanwezige haartjes nog meer over de huid waardoor er dus ook jeuk en uitslag kan ontstaan waar in eerste instantie helemaal geen haartjes zitten.

Krabben en wrijven voorkomen is zo moeilijk omdat de jeuk continu aanhoudt, maar door te hard krabben kunnen er blauwe plekken of zelfs bloedingen ontstaan. 

Om de jeuk overlast effectief te verminderen biedt de speciale verkoelende eikenprocessierups zalf van Rupsenzalf.nl uitkomst! De jeuk zal snel minder worden en dus ook de kans op het verergeren van de problemen.

Bultjes en uitslag van de eikenprocessierups ga je doeltreffend tegen met Rupsenzalf

Rupsenzalf is de ideale oplossing om klachten bij bultjes van de eikenprocessierups tegen te gaan. De verkoelende werking van de zalf zorgt ervoor dat je het risico van de bultjes vermindert, maar vooral dat jij of het hele gezin aangenaam de dag doorkomen zonder de aanhoudende jeuk en irritatie. 

De Rupsenzalf is gemaakt van natuurlijke ingrediënten waardoor het uitermate geschikt is voor kinderen.