Het belang van magnesium voor een goede gezondheid

Geplaatst op 02-08-2022

Veel van de klachten die we in de woonkamer tegenkomen, kunnen worden veroorzaakt of in stand gehouden  door een magnesiumtekort. 

Klachten over magnesiumtekort 

De reden dat magnesiumtekort  verschillende klachten kan veroorzaken is dat dit mineraal betrokken is bij meer dan 300 enzymatische processen in je lichaam (waaronder spieractiviteit), zenuwen en spijsvertering. Langdurig magnesiumtekort kan lichamelijke en psychische stoornissen veroorzaken. Mogelijke klachten van magnesiumtekort  zijn spierpijn, krampen in de benen, stijve schouders, rusteloosheid en angst, slapeloosheid, hoofdpijn, migraine, nervositeit, gebrek aan concentratie, depressie, verhoogd cholesterolgehalte, osteoporose en bloedvatvernauwing, kan zelfs hartritmestoornissen veroorzaken. . Als u met deze klachten naar uw arts gaat, zal uw arts meestal medicijnen voorschrijven. Veel artsen zijn zich er niet van bewust dat magnesiumtekort een oorzaak kan zijn, omdat het gemakkelijk kan worden verholpen met magnesiumbehandelingen bij Blue Diamonds Health en Beauty club. 

Oorzaken van  magnesiumtekort 

Oorzaken van magnesiumtekort zijn divers. Enerzijds consumeren we te weinig magnesium omdat ons voedsel steeds minder magnesium bevat en we ongezond eten. De consumptie van alcohol, nicotine en drugs zoals bètablokkers, maagzuurremmers, orale anticonceptiva, diuretica en chemotherapie interfereren met de opname van magnesium en zijn daarom echte magnesiumdieven. (Top) Sporters, zwangere vrouwen en postmenopauzale vrouwen  hebben sowieso meer magnesium nodig. Stress is immers een magnesiumeter. Het is dan ook niet verwonderlijk  dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie 50-75% van de (westerse) bevolking een magnesiumtekort heeft.