Testen voor Toegang Zoetermeer

Geplaatst op 14-10-2021

Hoe werkt Testen voor Toegang in Zoetermeer

Wil je gezellig een avond uit, of bij voorbeeld lekker uit eten maar heb je geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of geldig Digitaal Corona Certificaat?
Geen paniek je kunt je gratis vanaf nu gratis laten testen bij Covid Test Clinic in Zoetermeer in de dorpstraat 58e. Je gaat naar de website van https://www.testenvoortoegang.org geeft aan wat voor activiteit je gaat bezoeken en een tijd. Daarna vul je als locatie Zoetermeer in en kiest voor de locatie van Health Check Center (hiermee werken wij samen). 

Lees ook het stappenplan van de rijksoverheid

Stap 1: Koop een toegangskaartje of meld je aan voor een evenement

Stap 2: Maak een testafspraak

Plan een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties via Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur voor je bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden.

Stap 3: Laat je testen

Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

Stap 4: Testuitslag

Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken.

Stap 5: Maak een coronatoegangsbewijs

Digitaal coronatoegangsbewijs
Download de Corona-Checkapp Je vindt de app in de Apple App Store of de Google Play Store. Bij de negatieve uitslag die je ontvangt via Testen voor toegang, zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw coronatoegangsbewijs.

Papieren coronatoegangsbewijs
Ga naar Coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij jouw negatieve testuitslag heb je ook een ophaalcode ontvangen. Deze ophaalcode vul je in. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.

Stap 6: Bezoek

Je neemt jouw coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Bij de ingang van het evenement of activiteit scant de organisatie jouw coronatoegangsbewijs. Vergeet ook jouw legitimatiebewijs niet. Jouw gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook jouw ticket of toegangskaartje zien.